vineri, 3 decembrie 2010

Ala-adlittera

Despre Adlittera şi proiectul lor, "Incubatorul de condeie", aş putea să vă povestesc ore în şir. Despre atelierele  de scriere creativă a lui Mario Barangea (nu scrierea, ci atelierele) răsfirate prin cafenelele bucureştene aş putea din nou să vorbesc mult. Prefer să n-o fac, prefer să vă dau un link şi un text.
Linkul e urmatorul: http://idc.adlittera.com/.
Iar textul este unul dintre cele pe care le-am scris la atelierul lui Mario. Un complet alt tip de scriere fată de cea cu care mă obişnuisem. Scriere la minut, scriere cu temă, scriere fără nici un tipar de urmat. Dacă vă place (sau dacă nu) urmăriţi pagina celor de la Adlittera pentru că în curând acolo se vor afişa cele mai bune texte născute în cele şase ateliere.
Orice asemănare cu personaje reale este absolut întâmplătoare.

Tema textului: Covorul lui Aladin

Aladin S.R.L., strada Podeni, nr 10. La Aladin. Tot satul îl ştie. A venit acum doi ani în sat şi de atunci pe strada Podeni se întinde cel mai mai mare magazin de covoare din Sânpetru de Câmpie, judeţul Sălaj. Ei bine aici la Aladin găseşti mult căutatul covor “covorul lui Aladin”. Cel mai ieftin din magazin, doar 2,9 RON per metru pătrat. În culorile verde spălăcit sau lila intens “covorul lui Aladin” îmbracă podelele locuitorilor din Sânpetru de Câmpie. Pentru clienţi mai pretenţioşi Aladin poate imprima diverse modele covoarelor. Titi din vale şi-a imprimat un mare semn EURO care acum stă chiar în mijlocul bucătăriei. Traian şi-a cumpărat unul cu inscripţia “Bine aţi venit”. Asta chiar cu două zile înainte să moară. Vecinii susţin şi acum că l-au văzut pe Traian zburând spre cer pe covorul său. Când au intrat în casă l-au descoperit. Murise. Covorul în schimb nu a mai fost de găsit. Unii zic că a fost furat, alţii cred că Traian l-a luat cu el, acolo unde o fi el acum. De atunci Aladin a ajuns celebru, un fel de Elvis al covoarelor. Mitul lui Traian zburând pe covor a ajuns şi în “New York Times”. De la locul faptei, pentru ştirile Pro TV, Adelin Viermisor.

Reclame:
Covorul lui Aladin, doar 2,9 RON per metru pătrat sau 3,4 RON cu o inscripţie la comandă. Acum şi în reţeaua de magazine Metro şi Real.
“Covorul lui Aladin – pentru căldura casei tale”
“Covorul lui Aladin – noi chiar zburăm !!!”
Pentru comenzi on-line accesaţi www.aladinmagiccarpet_sanpetrudecampie_comenzionline_office.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu